Ako želite da Vas neko čuje – recite to glasno!
October 5, 2017
evo ruka

evo ruka

Poruka za sve prijatelje

“Evo Ruka” je udruženje roditelja i prijatelja dece sa smetnjama u razvoju koje neguje društveni aktivizam i povezivanje zajednice u cilju pružanja konkretne pomoći porodicama, deci i razvoju pozitivnih inkluzivnih praksi. Osnovano je 2011 godine u Beogradu.

Naše aktivnosti su usmerene na pružanje direktne podrške deci i roditeljima kroz savetovalište, organizovanje letnjeg dnevnog boravka za decu inkluzivnog tipa, razvoj socijalnog preduzetništva, prevenciju I smanjenje siromaštva, ekonomsko osnaživanje, povezivanje sa drugim roditeljima i organizacijama širom Srbije i zastupanje.

Sve ovo radimo u cilju stvaranja uslova za osamostaljivanje, prihvaćenost, dostojanstvo i izvesnu budućnost naše dece i obezbeđivanja održivog sistema podrške za njih u lokalnoj zajednici u kojoj dete živi i odrastaj, u našem slučaju u Zemunu i Beogradu.

Pre četiri godine (2013) osnovali smo Inkluzivni centar “Mesto susreta” namenjen razvoju programa I usluga namenjenih deci. Za korisnike to je baza za učenje, odmor, razumevanje, druženje i zabavu kroz praktične aktivnosti koje daju rezultate. 2015 smo pokrenuli sopstvenu proizvodnju povrća u plastenicima, a 2016 I proizvodnju zimnice. Ovaj program je još uvek u razvoju i funkcioniše po principu socijalnog preduzetništva.

Kroz naše programe namenjene korisnicima negujemo razvoj deteta i cele zajednice u kojoj delujemo. Decu učimo životnim veštinama kao što su pripremanje hrane, održavanje higijene, upoznavanje alata i kako se upotrebljavaju, pravimo upotrebne i ukrasne predmete od različitih materijala i raznim tehnikama, gajimo povrće. Kroz svakodnevnu rekreaciju unapredjujemo zdravlje, jačamo telo i duh, učimo da prihvatimo sebe kakvi jesmo, otkrivamo i razvijamo svoje talente, učimo da živimo u grupi poštujući i negujući posebnost svakog pojedinca.

Proizvodimo sopstveno povrće i zimnicu, po tradicionalnoj recepturi, koju prodajemo i sav prihod ulažemo u dalji razvoj našeg centra i usluga.

Ove godine nam je preko potreba pomoć u vidu finansijkih sredstava za održivost i razvoj Centra i angažovanje stručnih lica za čuvanje dece i terapijski rad sa decom i roditeljima, kao i dodatno opremanje centra.

Molim Vas da nam se javite ukoliko ste u mogućnosti i želite da doprinesete unapređenju kvaliteta života dece sa smetnjama u razvoju i da investirate u održivi razvoj inkluzije. U ovom periodu razvoja naše ideje nama je pomoć preko potrebna pomoć da istrajemo.

Vašu donaciju možete uplatiti na račun udruženja

  • UG Evo Ruka, Dobrovoljnih vatrogasaca 2, Zemun - broj računa: 205-168077-63
  • Ili nas kontaktirati za dodatne informacije na telefon: 062-327-877
 
 

S poštovanjem,

Ana Knežević,

Predsednica udruženja

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *