Donacije za decu sa smetnjama u razvoju

Donirajte

Zašto su kontinuirane donacije za decu sa smetnjama u razvoju važne?

Vaše kontinuirane donacije pomažu deci sa smetnjama u razvoju da rastu i da postanu vidljivi i snažni, da sami rešavaju probleme sa kojima se suočavaju na svakodnevnom nivou.

Život roditelja bolesne dece je višestruko komplikovan i prepun strahova i svakodnevnih izazova. Ovi problemi direktno utiču na decu!

Mi čvrsto verujemo da deci sa smetnjama u razvoju možemo pomoći jedino ako pomognemo njihovim roditeljima.

Deljenje informacija, zagrljaj, porodična atmosfera, pružena ruka u momentu kada sve lađe potonu, povezivanje sa drugim izvorima podrške, zastupanje za prava i nove usluge u zajednici, edukacija za majke, organizovanje letnje škole za decu školskog uzrasta koja nemaju ko da ih čuva dok roditelji rade, priprema zimnice, i još mnogo toga su naša svakodnevna misija i zadatak.

ZATO JE NAMA POTREBNA POMOĆ I KONTINUIRANE DONACIJE.

POTREBNO JE DA SVI BUDEMO STALNO TU ZA OVE LJUDE I DA BUDEMO VEZA IZMEĐU PROBLEMA I REŠENJA.

A KAKO ŽIVE RODITELJI ZAISTA?

Mira je majka dečaka od 14 godina koji ima retku bolest. Njen sin ne hoda, ne sedi, ne govori i ona mu pruža negu 24 sata dnevno. Hrani ga preko sonde i reaguje za vreme njegovih epileptičnih napada. Zbog nege deteta je napustila posao. Njen muž je jedini hranilac porodice i njen jedini oslonac. Miloš im je jedino dete. Kad je kod kuće, roditelji se smenjuju u obavezama. Često su iscrpljeni. Nemaju snage za zajedničku šetnju ili slobodno vreme sa kumovima i porodičnim prijateljima. A nemaju ni osobu koja bi prihvatila odgovornost i čuvala im dete. Babe nisu tu ili se plaše da ostanu same sa detetom. Nemamo na raspolaganju medicinsku sestru koja bi pomogla u kućnim uslovima. Prijatelji imaju sve manje vremena za nas. Polako tonemo u zaborav. Bar se tako osećamo.

Mira se prošle godine pridružila Mreži žena Evo ruka, koja se sastoji od mama dece sa smetnjama u razvoju i retkim bolestima, i ispričala svoju priču. Prvi put se osetila kao da nije skroz sama. Čula je priče drugih mama. Setila se sebe iz mladosti. Pokrenula se da i sama napravi promenu. Kroz redovne sastanke, ona i mame iz grupe su definisale svoje potrebe. Potrebna je pomoć u kući, medicinski asistent, vreme za sebe i partnera. Potrebna je grupna i posebna psihološka podrška. Nekim majkama je potreban posao sa fleksiblnim radnim vremenom. Idealno ako je od kuće. Neke žele da uče nove veštine. POKRENULI SMO LAVINU. Mira je srećna i dobro se oseća jer je korisna i sebi i društvu, a naravno i svom detetu.

U Srbiji ne postoji univerzalan protokol za podršku roditeljima koji se staraju o deci sa retkim bolestima i smetnjama u razvoju. Udruženje Evo ruka, kroz programe koji oslušukuju potrebe ove osetljive grupe građana, pokreće nove prakse i prati njihove efekte. Naš rezultat od ove godine je grupa žena spremna da pokreće promene. Osnažili smo mame koje će osnaživati druge mame.

Vaše kontinuirane mesečne donacije za decu sa smetnjama u razvoju će obezbediti novac za podršku i pomoć roditeljima, prvenstveno majkama dece sa retkim bolestima i smetnjama u razvoju, i tako doprineti boljem i kvalitetnijem životu cele porodice.

Udruženje Evo ruka su 2011. osnovali roditelji dece sa smetnjama u razvoju. Sve aktivnosti udruženja su orjentisane ka poboljšanju kvaliteta života dece i njihovoj sigurnoj budućnosti.

Kako se donira platnim karticama?

Uputstvo za donaciju samo detaljno objasnili i dodatno prikazali fotografijama svakog koraka, od početka do kraja. Fotografije se nalaze u galeriji ispod teksta.

Donacije za decu sa smetnjama u razvoju prikupljamo na sledeći način

Odaberite iznos klikom na sumu po izboru i pritisnite DONIRAJ. Otvoriće vam se strana na kojoj ćete popuniti lične podatke ( ne previše lične). Nemojte da vas zbuni što deluje kao da poručujete proizvod, iako ćete i to moći uskoro (u pripremi je veb šop). Sugerišemo vam da kliknete i na dugmence Napravi nalog, kad ste već tu i samo dodate lozinku da napravite nalog.

Način plaćanja obeležite “Platnim karticama”. Potvrdite uslove uplate (ako se slažete sa njima, naravno) i potvrdite da niste robot klikom na prazno polje. Potvrdite na dugme DONIRAJTE.

Izaćiće vam strana sa podacima na kojoj treba da popunite “Broj kartice”,  “Važi do” i “Kontrolni broj” (trocifreni broj sa druge strane kartice).

Kad popunite podatke i pritisnete Plati, pojaviće vam se ekran na kom ćete malo pričekati, a zatim biti prebačeni na stranicu banke na kojoj ćete čekati da vam stigne kod (šestocifreni broj) na telefon koji ste upisali na početku.

Kad unesete kod i pošaljete ga, potvrdili ste plaćanje i time se završava vaš proces donacije. Potvrde o plaćanju će vam stići na mejl, od Udruženja Evo ruka i od WSPay-a.

I eto. Malo je potrajalo, hvala vam na strpljenju!

A sad Vi?

  • Donacija

     
    RSD
    Donirajte

Nadamo se da ste uspešno izvršili transakciju.
Hvala što donirate!

Ugovor o donaciji

Za sve građane kojima je proces donacije za decu sa smetnjama u razvoju preko formulara komplikovan ili nemaju poverenja u sisteme za uplate preko interneta, postoji tradicionalniji način za uplatu vaše donacije.

Potrebno je da samo popunite uplatnicu kao na primeru ispod ovog teksta i uplatite u vašoj najbližoj pošti ili banci.​

Podaci za donacije

Primalac: Udruženje građana Evo ruka
Dobrovojnih vatrogasaca 2
11080 Beograd
Svrha uplate: Donacije građana
Račun: 205-168077-63

Podaci za crypto donacije

Posebno obaveštenje za sve koji se bave „rudarenjem“ – primamo donacije u crypto valutama!

BTC: bc1qq0myjtz32dpahp66f5fupur97h4d2r0vga5xtz
LTC: LPR6q5QJZa6vo3YBxMhTHha3bdbgDB4XML
ETH: 0x1cFf20A7c255097BcBc5208D9dcf73b5B5cC94C4