Individualno volontiranje

Volontiranje je organizovano dobrovoljno pružanje usluge ili obavljanje aktivnosti od opšteg interesa, za opšte dobro ili za dobro drugog lica, bez isplate novčane naknade.

Naše udruženje, kao i većina dobrotvornih organizacija, nije moglo da ostvari svoju misiju bez volontera. Neizmerno smo im zahvalni na davanju svog vremena i energije! Vrednost koju oni daju našoj deci je nemerljiva.

Volonteri su naši ambasadori. Jako su važni za našu zajednicu.

Zašto da volontirate kod nas?
Daćemo vam nekoliko razloga, vi izaberite vaš:

  1. Volontiranjem stičete veštine, znanja i iskustvo iz specifične oblasti, čime povećavate šanse za zaposlenje. Preporučujemo studentima Fakulteta za specijalnu edukaciju i rehabilitaciju, poznatijeg kao Defektološki fakultet ili FASPER, da nam se pridruže i steknu neprocenjiv uvid u materiju koju izučavaju. Kad jednog dana budete aplicirali za posao, obavezno naznačite u CV-ju da ste volontirali kod nas.
  2. Upoznajete nove ljude, roditelje, druge volontere, razvijate i ojačavate društvene ili neke druge veze i kontakte.
  3. Izražavate nesebičnu brigu za decu sa smetnjama u razvoju i retkim bolestima (izražavate alutrizam).
  4. Volontiranjem dajete primer ljudima iz svoje okoline (nemojte da krijete da ste volonter, možda inspirišete još nekog i time proširite mrežu davanja)
  5. Kao volonter vi ste promoter moralnih vrednosti kao što su solidarnost, nesebičnost i tolerancija.
  6. Učestvujete u promeni za koju se zalažete ulaganjem vremena i energije, deo ste zajednice. Povećavate vidljivost dece sa smetnjama u razvoju i direktno utičete na društvo deljenjem svog iskustva.

Mi vam obećavamo zahvalnost, osmehe naše dece, ljubav, zajedništvo, mnogo zagrljaja.

Prijavite se, jer volontiranje predstavlja univerzalan vid pružanja pomoći.

Ako niste u mogućnosti da volontirate, uvek možete da uputite donaciju, da kupite naše proizvode ili da podelite ovaj tekst na društvenim mrežama.