Korporativno volontiranje

Kao posebno važan vid podrške našim programima i održivosti organizacije izdvojilo se KORPORATIVNO VOLONTIRANJE.

U okviru svojih redovnih društveno odgovornih aktivnosti pojedine kompanije imaju obavezu volontiranja u lokalnoj zajednici.

Mi smo imali sreću da smo prepoznati kao organizacija koja radi na razvoju lokalne zajednice i u oblasti humanitarnih aktivnosti, te smo započeli ovaj program volontiranja još 2016. godine.

Prva CSR aktivnost u našem inkluzivnom centru je bila povodom velike volonterske akcije „Naš Beograd“ koju je organizovao SMART kolektiv. Gosti su nam bili zaposleni u kancelariji Delegacije Evropske Unije, sa svojim tadašnjim ambasadorom Gospodinom Michael Davenportom. Takođe, tu je bila i ekipa iz tadašnje Vojvođanske banke.

Korporativno volontiranje je omogućilo proizvodnju oko 200 tegli džema od jagoda od 100 kg jagoda. Tako smo započeli proizvodnju ekstra džema od jagoda. Sav džem su otkupile ove dve kompanije i na taj način smo obezbedili dodatna sredstva za rad letnjeg boravka u Inkluzivnom centru.

Od tada smo organizovali preko 30 velikih volonterskih akcija i tako okupili veliki broj kompanija i sa njihovim zaposlenima ostvarili divan odnos i dugoročnu povezanost i saradnju.

Džem od jagode i kajsije i domaći ajvar smo pravili sa kompanijama kao što su Coca ColaNCRMSDGlaxoDelegacija EUHenkelLoreal SrbijaBOSCHMicrosoft Srbija i mnogim drugim.

Ovakve aktivnosti su višestruko korisne za sve učesnike.

Kompanije daju doprinos konkretnim inicijativama koje pomažu direktno ugroženim ljudima u lokalnoj zajednici. Zaposleni dobijaju motivaciju i dodatni smisao ovom prilikom. Naši korisnici dobijaju na samopouzdanju i poruku da su nekome bitni. Postoje zaista divni ljudi koji žele da pomognu i razumeju naše potrebe. Evo Ruka dobija priliku za nastavak aktivnosti i dodatni rast i razvoj svoje zajednice.

Ako želite da organizujete tim bilding ili da iskoristite korisno svoje vreme za obavezno volontiranje u okviru svoje kompanije, javite nam se. Zajedno ćemo da organizujemo akciju koja će svima biti od koristi i na zajedničku radost.