Volonterski kampovi

U okviru letnjeg programa, od juna do septembra, realizuju se dvonedeljni volonterski kampovi za volontere iz celog sveta. Tom prilikom u naš Inkluzivni centar dolazi 6 do 10 (po kampu) volontera iz celog sveta da nam pomažu u realizaciji Letnje školice za decu i da nam pomognu u letnjim radovima i proizvodnji zimnice. To su visoko senzibilni ljudi, spremni da svoje vreme nesebično daju na raspolaganje našoj misiji i našoj deci.

Dosadašnji volonteri su bili najrazličitijih profesija i uzrasta. Kod nas u kampu možete sresti i psihologa i mašinskog inženjera i elektroinženjera iz Turske, industrijskog dizajnera iz Meksika, ili buduću evropsku doktorku, starosti od 18 godina pa naviše. Ovaj program je svima od velikog značaja i idealna prilika za učenje stranog jezika, upoznavanje sa različitim kulturama i stvaranjem dugogodišnjih prijateljstava. Kamperi su smešteni u blizini Inkluzivnog centra. Učestvuju u svim aktivnostima i obezbeđeno im je upoznavanje sa Beogradom, zemunskom tradicijom i našim kulturnim nasleđem.

Volonterski kampovi se organizuju od 2018. godine.

Do sada smo ugostili preko 45 volontera iz celog sveta.

Jesenji vikend kampovi su rezervisani za domaće volontere i idealna prilika da se mladi ljudi  iz cele Srbije upoznaju i steknu iskustvo i osnovna znanja o funkcionisanju udruženja za podršku deci i mladima sa smetnjama u razvoju, socijalnom preduzetništvu i građenju zajednice. Ovi kampovi traju 4 dana- tri noćenja. Kamperi su smešteni u Inkluzivnom centru i tu se realizuje kompletan kamp.

Ovaj program realizujemo uz podršku organizacije Mladi istraživači Srbije.