Welcome to EVO RUKA website

Evo ruka Association was founded in 2011 by parents of children with developmental issues in order to enhance their quality of life and ensure safe and secure future for them.

  • Donation

     
    RSD
    Donate

Donating implies love. It is our connection with the community where we can truly give ourselves, support and cherish our achievements.

EVO RUKAAssociation of parents of children and the young with developmental issues

Volunteering

Become a volunteer and join us!

Voluntary camps

Corporate Volunteering

Individual Volunteering

News

See news, coming events and current issues

Moms blog

Help me, I do (not) need help!

A couple of days ago we had our association meeting where we discussed psychological support to parents of children with developmental disabilities and rare diseases,…
Current issues

First voluntary – Evo ruka event in 2022

First large voluntary event in our new summer premises was FANTASTIC! Over the two days, we cleaned around 400kg strawberries and prepared at least 100…
Current issues

Reception at the British Ambassador’s Residence marking the birthday of Her Majesty, the Queen Elizabeth II

Third year in a row, Evo ruka Association has had an honour of being invited to the reception in celebration of Her Majesty, the Queen…
https://www.youtube.com/watch?v=wMbBqF9vxuk

About the Association

What our volunteers say about us

Od kad sam prvi put došla u dvorište inkluzivnog centra EVO RUKA u Zemun Polju ostala sam do danas. Buknula je istinska ljubav sa izuzetnom decom, njihovim roditeljima i prijateljima. Za mnoge ljude je to “Put kojim se ređe ide”. Ali nije teško i ne boli. Ukoliko imate isti sistem vrednosti, onda je inkluzija proces u kome ste istovremeno i učenik i učitelj. Zahvalna sam što sam, tokom mnogobrojnih kasnijih druženja, bila na izvoru energije koja zrači i leči. To je velika privilegija.

Nataša LukićVolonterka, Liderka Smeh joge

Pružili ste mi osećaj pripadnosti, da shvatim da nisam sama, već da i drugi roditelji dece sa smetnjama imaju iste strahove, očekivanja, uspone i padove. Podrška koju sam osetila u psihološkim radionicama mnogo mi znači. Grupa roditelja okupljenih u udruženju Evo ruka je grupa vrlo pametnih, preduzimljivih i dobrih žena, a mom detetu je u inkluzivnom centru pružena mogućnost da kvalitetno i korisno koristi dane letnjeg raspusta.

Marija PavlovićTeodorina mama

I really felt like I was a part of a famiy here thanks to you guys. Evo ruka is truly something special that I will always remember. Keep doing an amazing job!

Ryan GrabijasVolunteer, Michigan USA

I learnt to see creativity fun and love, where others see diversity. Thank you for that! Evo Ruka will forever hold a special place in my heart.

Alexandra CasaranoVolunteer, Italy

Evo Ruka je mesto gde rastemo zajedno, učimo i družimo se. Evo Ruka je promenila način na koji mislim, živim i način na koji prilazim ljudima. Pružila mi je mnogo više od iskustva. Evo Ruka mi je omogućila da vidim svet iz drugog ugla, upoznam razne predivne ljude i steknem prijateljstva za ceo život.

Marija TopalovićVolonterka

Donations for children with developmental issues