Evo ruka

O nama

Udruženje Evo ruka su 2011. osnovali roditelji dece sa smetnjama u razvoju kako bi poboljšali kvalitet života njihove dece i obezbedili im sigurnu budućnost.

Evo ruka neguje društveni aktivizam, povezuje zajednicu u cilju pružanja konkretne pomoći porodicama i razvija inovativnu inkluzivnu praksu.
Od osnivanja do danas smo inicirali i sproveli niz značajnih projekata za razvoj zajednice u kojoj ova deca žive i rastu. 

Predsednica udruženja

Ana Knežević

Predsednica udruženja

Po obrazovanju inženjer elektrotehnike, a po zanimanju majka i predsednica udruženja.
Socijalna preduzetnica i humanitarna radnica.
U vreme kada je udruženje osnovano, bila je samohrana, nezaposlena majka dva dečaka od 6 i 7 godina, od kojih je stariji sa višestrukim smetnjama u razvoju kao posledica retkog sindroma DiGeorge. U sredini koja ne razume kontekst u kome žive roditelji dece sa invaliditetom ona je želela da nađe rešenje i napravi promenu. Sve vreme posvećena je ideji građenja zajednice roditelja dece sa smetnjama u razvoju koji se poznaju između sebe  i podržavaju međusobno.
Zajedno sa svojim saradnicima pokrenula je Inkluzivni centar u Zemun Polju, osnovala svoje poljoprivredno gazdinstvo i pokrenula proizvodnju zimnice u cilju obezbeđivanja finansijske održivosti organizacije.
U udruženju radi na iniciranju novih projekata, održava stalnu komunikaciju sa drugim roditeljima.
I dalje sanja o tome da će deca sa smetnjama u razvoju i njihovi roditelji dobiti sve usluge koje su im potrebne i koje zaslužuju, da bi mogli da žive dostojanstveno i bezbrižno kao korisni članovi društva, a ne samo kao pasivni korisnici državne i humanitarne pomoći.

Koordinatorka inkluzivnog centra

Iva Novaković

Programska koordinatorka i Koordinatorka inkluzivnog centra, diplomirana socijalna radnica i dugogodišnja volonterka.
Udruženju se priključila početkom 2018. godine i od tada aktivno učestvuje u realizaciji svih programa organizacije.
Učestvovala u 13 volonterskih kampova u svetu sa različitim temama. U Srbiji vodila 5 kampova kao kamp liderka. Ima 24 godine.
Diplomirala je na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Beogradu na odseku za socijalnu politiku i socijalni rad, na istom fakultetu trenutno pohađa master studije Javna uprava, lokalna samourava i javne politike.

Evo ruka

Ko može biti član udruženja Evo ruka?

Svi koji su jednostavno dobri i žele da pomognu, podrže i ispune svoje vreme na plemenit i koristan način.

Ukoliko želite da postanete član udruženja Evo ruka i doprinesete održivosti socijalne inkluzije, pišite nam i prijavite se na mejl evoruka5@gmail.com.

Komentari

delta-fondacija
trag-logo
digitalna-agencija-logo
logocaritassrbija
PRATITE NAŠE VESTI I NOVOSTI!