Skip to main content

Letnja školica za decu se održava 7. godinu za redom, pod pokroviteljstvom GO Zemun. Dok roditelji rade, mi obezbeđujemo kvalitetno vreme za decu. U tome nam pomažu drugari iz Dečjeg srca. Deca se bave kreativnim radom u našem dnevnom boravku u IC Mesto sureta

Da se podsetimo kako je nastao Inkluzivni centar u kom se održavaja letnja školica za decu

Kada smo osnovali Udruženje i počeli da radimo, sve aktivnosti su se odvijale iz gepeka jednog belog Golfa II. U tom gepeku su bili materijali za radionice, posluženje, muzika, kompjuter i prostirke za jogu. Koristili smo prostorije blagonaklonih škola, mesnih zajednica i prijateljskih udruženja i uživali u tom „čergarenju“. Ipak, bila nam je potrebna naša baza, naš dom i mesto gde ćemo mi i naša deca biti domaćini. U tom promišljanju došli smo na ideju da treba da imamo svoju kuću.

Lokalni inkluzivni centar je nešto poput društvenih centara koji odavno funkcionišu u velikim svetskim gradovima i državama gde zajednica brine o svojim ranjivim grupama. Želja je bila da se stvori mesto dobrodošlice i zajedničkog vlasništva za sve roditelje koji imaju decu sa smetnjama u razvoju, a žele da nešto promene u društvu.

Ostavite komentar