Skip to main content

U centru Zemuna, u Gospodskoj ulici, postavili smo štand za prodaju naših proizvoda i promociju inkluzije i socijalnog preduzetništva. Nazvali smo ga Market solidarnosti. 

Ideja je da i na ovaj način podelimo sa našim sugrađanima priču o našem radu i uspešnim inicijativama za razvoj održivih rešenja u zajednici za podršku deci sa smetnjama u razvoju i njihovim porodicama. 

Kroz Market solidarnosti podržaćemo mame preduzetnice koje imaju decu sa smetnjama u razvoju. I koje na različite načine pokušavaju da se radno angažuju i tako obezbede svojoj porodici dodatne prihode. I ne samo to, već i da izgrade uspešna socijalna preduzeća koja će od samog početka pomagati društveno odgovorne ciljeve, male proizvođače i žensko preduzetništvo.

Pored naših divnih domaćih sokova, džemova, ajvara i sušenog paradajza, domaćih kolača i medenjaka,  moći ćete na poklon sebi ili dragoj osobi odabrati nakit od Murano stakla, aksesoare za kosu, posteljinu za bebe, čestitke, majice i cegere, i još svašta nešto.

Ovu prelepu tezgu dobili smo zahvaljujući podršci Caritas Italiana u okviru programa EMERGENCY MICROPROJECT (ME).

Gradska opština Zemun podržala je projekat svojim pokroviteljstvom.

Dobrodošle su donacije proizvoda i podrška. Na tezgi je postaviljena kutija za donacije i od tog novca ćemo finansirati programe podrške koje realizujemo kroz Inkluzivni centar.

Tim Evo Ruka.

Ostavite komentar